środa, 31 sierpnia 2011

Brokuł w jogurtowym sosie

Idealna przekąska nie tylko na imprezy. Przekona nawet ludzi, którzy nie lubią brokułów. ( :

Składniki: (na większą okazję należy podwoić składniki-2 brokuły, duże opakowanie jogurtu lub nawet 1 1/2 opakowania, itp....)
1 brokuł
małe opakowanie jogurtu greckiego
1 łyżeczka majonezu
1 duży ząbek czosnku
sól, pieprz
pół opakowania płatków migdałowych

Wykonanie: Płatki migdałowe należy uprażyć na suchej patelni. Brokuła tniemy na różyczki, gotujemy. Powinien być jędrny-nie można go rozgotować. Brokuł powinien być ostudzony! W miseczce przygotowujemy sos-mieszamy jogurt grecki z majonezem i wyciśniętym czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Te elementy można przygotować z wyprzedzeniem, a całość przygotować 2 min przed przyjęciem. Brokuła układamy na półmisku, polewamy sosem czosnkowym i posypujemy płatkami migdałowymi.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz