poniedziałek, 29 sierpnia 2011

Sałatka z arbuzem, fetą i miętą

Byłam zaskoczona, gdy taki przepis znalazłam w gazetce typu "Pani Domu". Niesamowite połączenie słodyczy arbuza ze słoną, kremową fetą i aromatyczną miętą. Idealnie pasuje na babską kolację lub do grilla. Polecam!

Składniki:
1 kostka fety (np. żółtej z Mlekovity)
pół arbuza, pokrojonego w kostkę, bez pestek
pęczek mięty
3 łyżki miodu
sok z 1 cytryny

Wykonanie:
Arbuza należy obrać, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Fetę również pokroić w kostkę. Miętę posiekać. Miód i sok z cytryny wymieszać w osobnej miseczce-powstanie dressing. Sładniki ułożyć na misce, posypać miętą, polać dressingiem.
Prawda,  że proste? Smacznego!

1 komentarz:

  1. Bardzo czytelny i 'smaczny' blog. Mam ochotę na wszystkie twoje przepisy! Powodzenia dalej :)

    OdpowiedzUsuń